TRENDY KUCHYNÍ 2021 (II.)

4.2.2021 | design

MATNÉ VYHLÍDKY

Titulkem nechceme naznačovat, že nevíme, co nás letos čeká. Naopak: v oblasti designu kuchyní máme jasno. Přichází čas matů! A právě tomuto trendu a také tomu, jak jsme na něj připraveni a vybaveni, je věnován dnešní příspěvek inspirovaný článkem z odborného německého magazínu Schöner Wohnen, který pro vás zpracováváme formou tohoto seriálu.

 

Trend druhý:

Lesk versus mat

Od kuchyňských dvířek přes barvy stěn až ke spotřebičům nebo pracovním deskám – zde všude ještě před několika lety svítily a jiskřily se lesklé barvy. Nyní nás v kuchyních zdraví palety barev matných. Platí to jak pro již zmiňované tmavé dekory, tak i pro světle tónovaná kuchyňská dvířka. Tento trend se zahrnuje kompletní škálu bílých nebo světlých dvířek, které mají ve svém portfoliu téměř všichni výrobci kuchyní.

 

TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.
Zdroj: Schöner Wohnen

 

Jako výrobci kuchyňských dvířek můžeme tento trend potvrdit. Před pár lety dominovaly lesky, pak se začaly poměry vyrovnávat a dnes vedou maty. Máme v nabídce řadu provedení matných dvířek v desítkách, ba stovkách dekorů či odstínů. Speciální postavení mezi nimi mají ty, které vynikají mimořádnou hloubkou matu.

V naší nabídce jsou to třeba lisovaná dvířka opatřená fóliemi ze skupiny Supermat, dvířka lakovaná nanolaky G5 nebo prémiový výrobek SOFTIXX, taktéž ošetřený pomocí nanotechnologií.

Rádi bychom vám nyní ukázali, které dekory matných či supermatných dvířek nabízíme v jednotlivých produktových řadách. Pokud budete potřebovat podrobnější informace o konkrétním typu dvířek, projděte si příspěvek EXTRACT 2021 na tomto blogu nebo zamiřte do příslušné produktové sekce.

 

Fóliovaná dvířka

T. classic

V sekci lisovaných fóliovaných dvířek máme 14 matných dekorů, z nichž 9 nese ještě přídomek „Supermat“. Ty se – kromě mimořádné hloubky matu – pyšní tím, že na nich nezůstávají otisky prstů. Navíc čtyři z nich si necháváme vyrábět výhradně pro sebe, a jsme tak jediní, kdo je může nabídnout.

Kombinace několika dekorů supematných fólií působí lehce, čistě a přirozeně. Kuchyně neoslňuje designovými výstřelky, je účelná, praktická a zcela jistě nadčasová.

 

TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.

 

TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.

 

Lakovaná dvířka

T.lacq

Vzorník RAL K7 zahrnuje asi 200 odstínů barev, jimiž můžeme zvolený tvar dvířek nalakovat. Kromě klasického matného provedení nabízíme i lakovaní ultramatným lakem G5 s příměsí nanočástic. Využívání moderních materiálů a technologií nese své ovoce: případné poškrábání povrchu dvířek lze opravit, a to v domácích podmínkách.

Sytá barevnost nanolaku G5 by mohla být příliš dominantní a pocitově těžká, ale bílá pracovní deska, akcent dřeviny a ornamentální obklad působí, že celek je vyvážený, originální a působivý.

 

TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.

 

TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.

 

Akrylátová dvířka

T.acrylic

V matném akrylátu máme aktuálně k dispozici jedenáct dekorů dvířek vyznačujících se hluboce matným hladkým povrchem s dokonalou barevností. Akrylátová dvířka (ať v matu či lesku) jsou navíc mechanicky značně odolná.

Prostorná „U“ kuchyně kombinuje moderně strohý design s drobnými, ale působivými estetickými prvky – výraznými kovovými úchytkami a zejména dekorativním potiskem T.overface na skleněných výplních.

 

TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.

 

TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.

 

Lakovaná laminátová dvířka

T.effect

Viditelnou předností dvířek T.effect je skutečnost, že obě strany jsou stejně barevné. Čelní je navíc zalakována vrstvou UV laku, a proto na povrchu nezůstávají otisky prstů a je prokazatelně antibakteriální.

Nebavme se o prostoru, nebavme se o uspořádání. Na prvním místě vnímáme nestárnoucí a nejspíš nepřekonatelnou kombinaci černé a bílé. Za pocity luxusu, ale také čistoty a velkorysosti stojí právě ona a matné provedení je ještě podtrhuje.

 

TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.

 

TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.

 

Nanolaminát

SOFTIXX

Výrobky prémiové řady X&X mají mimořádné vlastnosti. Povrch sametově matného SOFTIXXu, shodný z čelní i zadní strany dvířek, je měkký na dotyk, ale vysoce odolný vůči poškrábání. Pokud k němu přesto dojde, dá se v domácích podmínkách snadno opravit. To, že na ani SOFTIXXu nezůstávají otisky prstů, u prémiového výrobku nepřekvapí.

Elegantní a přitom vysoce praktický SOFTIXX vtiskuje kuchyni pocit neokázalého a naprosto přirozeného luxusu. Akcenty dřeva a kontrastní lesklá podlaha tento dojen jen a jen podtrhují. V této kuchyni vám bude od první chvíle dobře…

 

TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.

 

TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.TRENDY KUCHYNÍ 2021 II.

 

Je-li mat trendem současnosti a blízké budoucnosti, jsme na to dobře připraveni. Matné a supermatné povrchy nabízíme v pěti produktových řadách, z nichž každá přidává dvířkům další specifické vlastnosti, jak vzhledové, tak funkční.
A protože trendy se zpravidla prolínají a kombinují, povšimněte si, kolik dekorů matu nabízíme v šedých a černých barvách, což odráží další aktuální směr moderních kuchyní.

P. S.: Pokud vás trend tmavých kuchyní zajímá, přečtěte si článek Černá je nová bílá!.

Související

KUCHYNĚ JAKO SPLNĚNÝ SEN

5.9.2022 | lakovaná dvířka

KUCHYNĚ JAKO SPLNĚNÝ SEN

Realizace Roberta Kývaly

Zobrazit článek

KUCHYNĚ JAKO ZE ŽURNÁLU

2.3.2022 | lakovaná dvířka

KUCHYNĚ JAKO ZE ŽURNÁLU

Když renovuje profesionál…

Zobrazit článek

BYDLENÍ: INDUSTRIÁLNÍ STYL

7.1.2022 | kuchyně

BYDLENÍ: INDUSTRIÁLNÍ STYL

Industriál je kreativní

Zobrazit článek