JAKÉ DEKORY VLÁDNOU SVĚTU NÁBYTKU?

15.12.2020 | design

Podíváme-li se na TOP 10 nejprodávanějších dekorů fóliovaných a akrylátových dvířek, která tvoří páteř naší nabídky, zjistíme, že světlé tóny a odstíny šedi vedou na celé čáře. Znamená to, přichází trend jednobarevného nábytku, ať v kuchyni či kdekoli jinde?

Ačkoli jsme odpověď znali již z dřívějška, vydali jsme se v lednu na mezinárodní veletrh nábytku IMM Cologne v Kolíně nad Rýnem, abychom se o ní znovu ujistili. Aniž jsme to tehdy tušili, šlo o poslední příležitost vidět, co hýbe světem designu. Jarní veletrh Salone del Mobile v Miláně, který také pravidelně navštěvujeme, byl následně zrušen a dodnes není jasné, kdy se akce podobného rozsahu a významu dočkáme příště.

 

A co jsme tedy v Kolíně viděli?

Bílé, šedivé či krémové tóny…
… v kombinaci s dekory dřeva!

V Kolíně toho pochopitelně bylo k vidění mnohem více. Proto také na tyto výstavy jezdíme. Snažíme se zachytit nastupující trendy, sledovat nejen design, ale i materiály a technologie, zkrátka vše, co souvisí se světem nábytku. Hledáme novinky, neobvyklá řešení, výjimečná zpracování … hledáme inspiraci, kterou můžeme promítnout do vlastní práce, a nabídnout tak svým zákazníkům to nejlepší ze světového designu.

 

Kombinace dekorů dřeva se světlými a šedavými odstíny je příkladem takového trendu.

 

Často takto: dřevěný prvek jako lehounký akcent světlého dekoru

JAKÉ DEKORY VLÁDNOU SVĚTU NÁBYTKU?

 

Anebo jako rovnocenný partner při tvorbě celkového výrazu

JAKÉ DEKORY VLÁDNOU SVĚTU NÁBYTKU?

V úvodu jsme zmínili deset našich nejprodávanějších dekorů fóliovaných a akrylátových dvířek. Již z jejich názvů je zřejmé, o jaké barvy jde především.

 

Fóliovaná dvířka T.classic:

Bílá lesk / Bílá mat / Koženka / Slonová kost mat / Modřín latté / Slonová kost lesk / Sněhově bílá supermat / Magnolie bílá / Kaschmir /Ořech sněhový

 

Akrylátová dvířka T.acrylic:

Bílá lesk / Bílá mat / Slonová kost / Písková šedá / Jasmín mat / Písková šedá mat / Šedé hedvábí / Tmavě šedá mat / Cappuccino / Šedá metalíza

Nomen omen, jak říkají latiníci: bílá, šedá či krémová v mnoha obměnách. Ale – jak jsme již řekli – to, že na prvních místech kralují právě tyto dekory, neznamená, že by výsledek byl jednobarevný.

 

Podstata trendu tkví v kombinaci s různými dekory dřevin!

JAKÉ DEKORY VLÁDNOU SVĚTU NÁBYTKU?

Lesklý akrylát & přírodní dřevo. Kombinace vystihující trendy, o nichž hovoříme

Spojení lesklé šedi, přísných linií a kontrastních úchytek je cesta k elegantnímu, záměrně chladnému výrazu. Ale tady ne! Teplé tóny dřeva a jeho struktura přinášejí do kuchyně jinou energii. Výsledkem je sestava v podivuhodné rovnováze technického s přírodním a moderního s tradičním.

 

JAKÉ DEKORY VLÁDNOU SVĚTU NÁBYTKU?
Rozměry i provedením: šperk

Tóny od bílé po antracit zarámované dřevem. Dokonalé! A ten jemný retro nádech…

 

JAKÉ DEKORY VLÁDNOU SVĚTU NÁBYTKU?
Detaily tvoří celek

Kombinace bílé s přírodním dřevem – zde v podání překližky – vyšla dokonale.

 

JAKÉ DEKORY VLÁDNOU SVĚTU NÁBYTKU?
Bonbónek na závěr

Trendová kombinace umocněná jak nápadem, tak provedením.

 

Kombinace dekorů šedi se strukturami dřeva jsme zaregistrovali před pár lety a zaujaly nás. Z původního designového výstřelku se pomalu stává hlavní proud a my jsme tomu značně přizpůsobili portfolio našich dvířek. O tom, co v tomto smyslu může Trachea nabídnout, bychom vás rádi informovali příště.

 

Na závěr připomeňme, že uvedené kombinace rozhodně nebyly jediným trendem soudobého designu, který byl v Kolíně k vidění. S dalšími postřehy vás seznámíme v následujících článcích a jakmile budeme moci vyrazit do světa na podobnou výstavu, vezmeme vás s sebou. Alespoň touto formou…

JAKÉ DEKORY VLÁDNOU SVĚTU NÁBYTKU?

Související

KUCHYNĚ JAKO SPLNĚNÝ SEN

5.9.2022 | lakovaná dvířka

KUCHYNĚ JAKO SPLNĚNÝ SEN

Realizace Roberta Kývaly

Zobrazit článek

KUCHYNĚ JAKO ZE ŽURNÁLU

2.3.2022 | lakovaná dvířka

KUCHYNĚ JAKO ZE ŽURNÁLU

Když renovuje profesionál…

Zobrazit článek

BYDLENÍ: INDUSTRIÁLNÍ STYL

7.1.2022 | kuchyně

BYDLENÍ: INDUSTRIÁLNÍ STYL

Industriál je kreativní

Zobrazit článek