TRACHEA A OBR DRÁSAL

3.8.2022

Holešov je cyklistické město. Takových je u nás spousta, ale my máme ještě něco navíc. Cyklistický ultramaraton Drásal – nejstarší a nejtěžší u nás…

Letos proběhl již 29. ročník tohoto závodu a my byli hrdými partnery jeho nejdelší trasy pojmenované Obr Drásal. Měřila 173 kilometrů a celkové převýšení dosáhlo 4.905 metrů, což je více, než kdybyste vyšplhali na Mont Blanc od hladiny moře.

 

Dodejme, že bikemaraton, který představuje jediný český závod 1. kategorie, má celkem šest tras od 15 do téměř 200 kilometrů, každoročně přivítá na 2.000 aktivních účastníků, přičemž „naše“ trasa Obr Drásal je odborníky považována za jednu z vůbec nejtěžších v Evropě.

 

Proč jsme se stali partnery tohoto extrémního závodu?

Důvodů a spojitostí je hodně. Značky Trachea a Drásal brzy oslaví třicáté výročí existence a patří dnes už neodmyslitelně k moderní historii Holešova. A obě ve svých oborech představují absolutní špičku nejen v domácím, ale i celoevropském kontextu.
Především jde ale o to, že Trachea se jako úspěšná firma cítí povinna být společensky zodpovědná a prospěšná. Podporujeme a organizujeme řadu akcí ve městě a okolí, a protože máme ve firmě také řadu aktivních cyklistů, padla letos volba na něco typicky holešovského a přitom celostátně významného.

 

Billboard Trachea Partnerskou záštitu nad jednou z nejvýznamnějších událostí roku v Holešově jsme prezentovali s hrdostí.

 

Start Trachea Obr Drásal Na startu bylo trochu vlhko…

 

zámek Holešov … ale počasí nakonec vyšlo

 

TRACHEA A OBR DRÁSAL Závodníci na náročné trati

 

TRACHEA A OBR DRÁSAL Upřímná radost v cíli

 

TRACHEA A OBR DRÁSAL Naše mobilní prezentace v zahradách zámku

 

Zajímavost na závěr:

Víte, proč se holešovský ultramaraton jmenuje právě Drásal?
Josef Drásal (1841 – 1886) byl nejvyšší člověk v historii českých zemí. Dorostl neuvěřitelných 241 centimetrů výšky a proslul ohromnou silou. Říkali mu „hanácký obr“. Vystupoval jako varietní umělec po celé Evropě, jeho domovem však byl Holešov.
Když před téměř třiceti lety zakládala parta nadšenců cyklistický maraton v Hostýnských vrších, pojmenovala jej právě po něm.

 

Josef Drásal

Figurína Josefa Drásala na Národopisné výstavě r. 1895. Tyče po straně ukazují průměrnou výšku lidí v té době.
Zdroj: Wikipedie

Související

TRACHEA V RESTAURACI

8.3.2024 | realizace

TRACHEA V RESTAURACI

Příběh netradiční zakázky…

Zobrazit článek

PĚKNĚ STŘIŽENÝ INTERIÉR

30.1.2024 | realizace

PĚKNĚ STŘIŽENÝ INTERIÉR

Nápaditá rekonstrukce kadeřnictví…

Zobrazit článek

OBLÁ JE DOBRÁ!

5.12.2023 | novinky

OBLÁ JE DOBRÁ!

Zaoblení hran kovových úchytek…

Zobrazit článek