REKONSTRUKCE CHALUPY

10.9.2021 | kuchyně | realizace | ellemento

Doba covidová způsobila rekordní zájem o rekreační nemovitosti. Majitelé chat a chalup si připomněli jejich význam a mnozí se rozhodli pro úpravy či rekonstrukce svých víkendových a prázdninových obydlí.
Jeden takový příklad bychom vám dnes rádi ukázali. I když se sluší dodat, že v tomto případě jde o dlouho plánovanou přestavbu, z níž vám představíme to, co nás zajímá nejvíce, tedy novou kuchyni…

 

Březová

 

Příběh nás zavádí do rázovitých Bílých Karpat na moravsko – slovenském pomezí. Do kraje, který si zachoval osobitost a v němž dodnes kvetou na loukách plané orchideje.

 

Vstavač

 

Chalupa Březová

 

Malebná chaloupka je založena na principu promyšlené kombinace původních prvků s moderními. Při rekonstrukci byl velký důraz kladen na kvalitu materiálů a propracování detailů. I proto byla volba dodavatele korpusů a dvířek nové kuchyně od počátku jasná…

 

původní kuchyně

 

Z původní kuchyně se nezachovalo mnoho fotografií. Kdo si taky běžně fotí kuchyni, že? Víme jen, že měla tvar písmene „L“ a fóliovaná dvířka s dekorem dubu, která úspěšně sloužila dvě desítky let.
Při podrobnějším prozkoumání se zjistilo, že konkrétně šlo o tvar frézování 52 a dekor Dub windy. I původní kuchyňská dvířka byla totiž výrobkem Trachea, a jak říká majitelka:
„Kdyby manžel nenaplánoval skutečně totální přestavbu včetně změn prostorových dispozic, mohla kuchyně klidně sloužit dále …“

 

půdorys nové kuchyně

Nově budovaná kuchyně ve tvaru písmene „U“ dokonale využívá prostor.
Ačkoli měří v nejširším místě jen něco málo přes tři metry, vejde se do ní všechno potřebné.

 

REKONSTRUKCE CHALUPYREKONSTRUKCE CHALUPYREKONSTRUKCE CHALUPY

Bourání, sekání, sádrokarton, dlažba … už to začalo!

 

REKONSTRUKCE CHALUPYREKONSTRUKCE CHALUPY

Základem jsou nábytkové korpusy Trachea, přesně zpracované inteligentní polotovary urychlující a ulehčující jak výrobu, tak montáž kuchyně.

 

REKONSTRUKCE CHALUPYREKONSTRUKCE CHALUPY

Pak přišla na řadu osvědčená fóliovaná dvířka T.classic. V jednoduchém tvaru frézování I2 a dekoru Dub halifax. Ačkoli jde v zásadě o velmi moderní řešení, respektuje historickou podstatu prostoru a působí zde naprosto přirozeně.

 

REKONSTRUKCE CHALUPY

Výsledkem je kuchyně, která splňuje veškeré nároky moderního bydlení, ale díky vhodně zakomponovaným prvkům nepůsobí v původním prostředí cize nebo uměle.

 

Původní trámy byly obnaženy a rekonstruovány a kuchyně dostala také světlou velkoplošnou dlažbu ozvláštněnou dekorativním detailem. Tyto „maličkosti“ ilustrují cílené propojení tradice a moderny, které prochází celou chalupou.

 

Budování či rekonstrukce prostorů za použití našich materiálů je tématem, kterému se věnujeme rádi a budeme věnovat i nadále. Věříme, že konkrétní příklady a příběhy jsou tou nejlepší referencí a také inspirací…

Související

SVĚTOVÉ TRENDY U NÁS DOMA

27.9.2023 | kuchyně

SVĚTOVÉ TRENDY U NÁS DOMA

Další povedená kuchyně…

Zobrazit článek

12 TIPŮ PRO UDRŽITELNOU KUCHYNI

19.6.2023 | kuchyně

12 TIPŮ PRO UDRŽITELNOU KUCHYNI

Zajímavé rady z Schöner Wohnen...

Zobrazit článek

POHÁDKOVÁ PROMĚNA

5.5.2023 | kuchyně

POHÁDKOVÁ PROMĚNA

Rekonstrukce kuchyně v hostinském bytě…

Zobrazit článek