KUCHYNĚ VE VENKOVSKÉM STYLU (1)

25.8.2021 | kuchyně

Dlouhodobě sledujeme trendy v oblasti bydlení a nábytku. Ve chvíli, kdy se jedna po druhé rušily výstavy a cestování se stalo sportem dobrodruhů, vzrostl význam odborných periodik. K takovým už přes šedesát let patří německý magazín Schöner Wohnen. Některé z jeho příspěvků jsme vám již v minulosti představili.

Tentokrát nás zaujalo téma kuchyní ve venkovském stylu. Pod tímto pojmem si můžeme představit každý něco jiného. A přesně o tom je dnešní příspěvek…

 

Německý originál zahrnuje jedenáct provedení „venkovských“ kuchyní renomovaných evropských výrobců. Pokud vás některá inspiruje natolik, že budete chtít něco podobného doma, přiřadili jsme ke kuchyním nabídku podobných dvířek z naší produkce. Už tak obsáhlý článek tím ještě trochu narostl, a proto jsme jej rozdělili do dvou částí.

 

„Kuchyně ve venkovském stylu s plošnými dřevodekory, drsně strukturovanými povrchy a nekomplikovaným designem. Ukážeme vám krásné kuchyně ve venkovském stylu“.

Schöner Wohnen

 

Moderní „Henley“ od Neptunu

 

KUCHYNĚ VE VENKOVSKÉM STYLU 1

 

Moderní knoflíkové úchytky, kazetová dvířka, hladké povrchy: „Henley“ je jednoznačně venkovská kuchyně – a zase není. Kuchyně je zajímavá právě díky kombinaci městských povrchů s tradičními prvky. „Henley" je v černobílém provedení opravdu svěží a zajímavá.
www.neptune.com

 

Tip!
Tvar frézování kuchyně „Henley“ je na pohled téměř identický s naším tvarem 32C fóliovaných dvířek T.classic respektive Q32C pro lakovaná dvířka T.lacq. S bílou fólií či barvou rozhodně problém nebude, a pokud jde o šedou, i zde máme řešení…

 

T.lacq – tvar Q32C, T.classic – tvar 32C T.lacq – tvar Q32C, T.classic – tvar 32C

 

T.lacq RAL7040 T.lacq RAL7040T.lacq RAL7024 T.lacq RAL7024

 
 

Detailně: „Alnobrit“ od Alno

 

KUCHYNĚ VE VENKOVSKÉM STYLU 1

 

Jednobarevný vzhled se samozřejmě skvěle hodí i do moderních nebo skandinávských kuchyní. Ale jsou to detaily, jako například v kuchyni „Alnobrit“, které z ní dělají moderní venkovský kousek. Kazetová dvířka, skleněné výplně a ratanové koše jsou kombinovány s chladnou žulou a magnóliovou bílou. Výsledkem je střídmá, nadčasová venkovská kuchyně.
www.alno.de

 

Tip!

Pokud zatoužíte po venkovské kuchyni á la „Alnobrit“, i v tomto případě bychom doporučili foliovaná dvířka T.classic ve tvau 32C a co se týče dekoru magnólie, máme k dispozici hned dva.

 

T.classic – tvar 32C T.classic – tvar 32C

 

125 magnolie bílá 125 magnolie bílá126 magnolie krémová 126 magnolie krémová

 

Fokus materiál: „K7“ od Team 7

 

KUCHYNĚ VE VENKOVSKÉM STYLU 1

 

„K7“ dokazuje, že přírodní styl může skvěle fungovat i bez klišé venkovského domu. Moderní kuchyně se obejde bez nápadných venkovských doplňků, obejde se i bez úchytek, a přesto vypadá úžasně blízce přírodě. To je možné díky kombinaci vysoce lesklého laku a výrazně strukturovaných dřevěných čel. Otevřená odkládací plocha také umožňuje individuální výzdobu.
www.team7.at

 

Tip!

Pro kombinaci dřevodekorů s hladkým jednobarevným povrchem máme v nabídce desítky možností. Materiály na kuchyni podobné „K7“ lze v tomto případě najít ve všech našich produktových řadách.

 

Barevná změna: „Shaker grey“ od HTH

 

KUCHYNĚ VE VENKOVSKÉM STYLU 1

 

Naprosto šedě působí HTH kuchyně „Shaker Grey“ – a to je dobře! Díky aktuálně oblíbené barvě a výrazně jednoduchým liniím, které se objevují i v technologiích a detailech, získává kuchyně venkovského domu moderní nádech.
www.hth-kuechen.de

 

Tip!

„Shaker grey“ kuchyně je z našeho pohledu jednoznačně definována tvarem lakovaných dvířek Q15 a barevným odstínem RAL 7040.

 

T.lacq – tvar Q15 T.lacq – tvar Q15

 

T.lacq RAL7024 T.lacq RAL7024

 

Pozdrav z Hamptonu: „Limehouse“ od Neptunu

 

KUCHYNĚ VE VENKOVSKÉM STYLU 1

 

„Limehouse“ od Neptune přináší do venkovské kuchyně nádech pobřežního stylu – aniž by se naplnila obvyklá klišé s kotvou, rackem a naplaveným dřevem. Místo toho se tato řada drží při zemi a svou venkovskou DNA odhaluje pouze prostřednictvím přírodních materiálů, řemeslného zpracování a výběru barev.
www.neptune.com

 

Tip!

Matné bílé dekory kuchyní ve stylu „Limehouse“ máme k dispozici v mnoha řadách, v některých dokonce v řadě odstínů. Kombinaci klasiky s modernou sluší i moderní materiály. Vedle odolného matného akrylátu T.acrylic tak můžeme nabídnout lakovaná laminovaná dvířka T.effect s antibakteriálním povrchem nebo úžasný nanolaminát SOFTIXX z prémiové řady X&X.

 

Dnes jsme vám představili část moderních venkovských kuchyní předních značek podle výběru Schöner Wohnen a naše materiálové alternativy pro tento oblíbený styl. Příště téma dokončíme, čeká nás dalších šest příkladů.

Související

SVĚTOVÉ TRENDY U NÁS DOMA

27.9.2023 | kuchyně

SVĚTOVÉ TRENDY U NÁS DOMA

Další povedená kuchyně…

Zobrazit článek

12 TIPŮ PRO UDRŽITELNOU KUCHYNI

19.6.2023 | kuchyně

12 TIPŮ PRO UDRŽITELNOU KUCHYNI

Zajímavé rady z Schöner Wohnen...

Zobrazit článek

POHÁDKOVÁ PROMĚNA

5.5.2023 | kuchyně

POHÁDKOVÁ PROMĚNA

Rekonstrukce kuchyně v hostinském bytě…

Zobrazit článek