CO BY RÁD AKRYLÁT?

30.4.2020 | akrylátová dvířka

Asi by vás nenapadlo vyrazit s novým autem do kartáčové myčky. (Pokud ano, rozhodně dočtěte tento článek).

S dvířky T.acrylic je to podobné. Jejich povrch potřebuje nejprve vyzrát. Stačí trocha péče a času, abychom tomuto báječnému materiálu dopřáli, co potřebuje. Co by rád. A dodejme, že podobný přístup vyžadují i výrobky řady X&X SOFIXX a VETRIXX, stejně jako lakovaná dvířka T.lacq.

 

T.acrylic lesk: parametry dokonalosti!

T.acrylic lesk: parametry dokonalosti!

 

Aby dvířka T.acrylic sloužila k plné spokojenosti zákazníků, je potřeba dodržovat několik jednoduchých zásad, které uvádíme v chronologické posloupnosti. Pro získání vyšší mechanické odolnosti proti poškrábání je důležitá druhá zásada!

1. zásada Odstranění ochranné fólie

Ochrannou fólii odstraňte až po kompletní montáži všech prvků, tedy v prostředí již čistém a bezprašném. Mějte na paměti, že okamžitě po odstranění je povrch citlivý na poškrábání!

2. zásada Vytvrzení povrchu

Pro zvýšení odolnosti ošetřete nábytek antistatickým sprejem „PRONTO proti prachu multifunkční“, který nastříkejte na celou plochu dvířek a zlehka rozetřete měkkým bezešvým bavlněným hadříkem. Antistatický sprej vnikne do mikropórů a uzavře je. Potom je nutné nechat dvířka 14 dnů vyzrát. V tomto období je nedoporučujeme čistit a leštit.

3. zásada Čištění dvířek

K čištění materiálu T.acrylic používejte antistatický sprej „PRONTO proti prachu multifunkční“ a výhradně měkký bezešvý hadřík ze 100% bavlny. V případě hrubých, zaschlých nečistot použijte na odstranění roztok vody a saponátu. Po odstranění hrubých nečistot je nutné povrch opět ošetřit antistatickým sprejem PRONTO. Vždy postupujte šetrně.

4. zásada Zakázané látky

K čištění nikdy nepoužívejte abrazivní látky (látky na bázi písku nebo jiného brusiva), saponáty a látky založené na bázi alkoholu nebo rozpouštědla reagující s akryláty (organická rozpouštědla jako benzín, toluen, aceton atd.)

5. zásada Mechanické poškození

Vyvarujte se zvýšenému mechanickému namáhání, zvláště škrábání či otírání povrchu ostrými nebo abrazivními předměty (kartáče, škrabky, drátěnky apod.). Pozor také na utěrky s okraji obšitými syntetickou nití, která může povrch poškrábat!

Materiál T.acrylic má zásadní přednost a velkou konkurenční výhodu: běžná mechanická poškození povrchu (poškrábání, odření) je možné u lesklých dekorů opravit pomocí opravné sady!

 

Postup opravy přibližuje video JAK OPRAVIT POŠKRÁBÁNÍ AKRYLÁTU

 
 
 

Opravitelný povrchProdloužená zárukaPolyuretanové lepení

Související

KOUPELNA: MALÝ PROSTOR VELKÉHO VÝZNAMU

30.4.2020 | koupelna

KOUPELNA: MALÝ PROSTOR VELKÉHO VÝZNAMU

Jaké materiály vybrat do koupelny

Zobrazit článek

T.ACRYLIC: VYHRANĚNÁ DVÍŘKA

28.4.2020 | akrylátová dvířka

T.ACRYLIC: VYHRANĚNÁ DVÍŘKA

Jak se z voděodolnosti stane vodotěsnost

Zobrazit článek